Het dilemma

“In dit huis kun je nergens zo maar een kast neerzetten. Alle hoeken zijn net even anders, daar moet je creatief mee om kunnen gaan.” Gré en Martin Westerhof wonen in een bijzondere woning: geen hoek is haaks. “We houden wel van een uitdaging. Niet standaard, dat spreekt ons aan.” De aanschaf van nieuwe kledingkasten stelde hen voor een dilemma. Bij Morgana zagen ze het als een mooie uitdaging. En? “Het is gelukt, helemaal perfect!”

Een kast die duurzaam is en er mooi uitziet, die heel veel opbergruimte heeft én in een niet-haakse hoek past: wie heeft dat nu? Gré en Martin onderzochten eerst de mogelijkheid van een kast volledig op maat. Dat bleek te kostbaar. Gré: “En standaardkasten passen niet, vanwege de afwijkende hoek in onze slaapkamer.” Op goed geluk wandelden zij bij Morgana binnen.

“We zagen er kasten die heel goed bij ons interieur zouden passen, qua kleur en stijl. Bovendien waren we op zoek naar iets duurzaams. Iets dat lang meegaat en dat je over 10 jaar nog mooi vindt. Maar zouden ze een kast hebben die past, met die vreemde hoek in onze slaapkamer? Met die vraag zijn we de winkel in gelopen. Zien jullie mogelijkheden om een kast te plaatsen met heel veel opbergruimte die past bij de afwijkende vorm van onze kamer?”

De oplossing

De eigenaar van Morgana zag het direct als een leuke uitdaging, vertelt Martin. “Hij is bij ons thuis geweest om alles precies op te meten en heeft overal heel bewust naar gekeken. Er is echt heel goed over nagedacht, hoe het beste een oplossing voor die hoek te creëren. Ook keek hij naar de lichtinval en gaf hij direct goed advies over het meest geschikte materiaal om een chique uitstraling te creëren. Hij had er echt plezier in om voor ons de beste oplossing te bedenken. Erg leuk om te zien: een ondernemer die er met plezier voor zorgt dat je als klant precies krijgt wat je graag wil. Dat is toch bijzonder! De service is heel goed en dat kan nog weleens anders zijn.”

“Het meedenken, het advies en de service; de duurzaamheid en chique uitstraling: dat maakt dat voor ons Morgana echt nummer 1 is,” zegt Gré. “Je hebt er daarnaast keuze uit heel veel materialen en kleuren, verschillende deurgrepen. Ook daarin zijn we goed geadviseerd.”

Gré en Martin kregen een computertekening met hoe het zou kunnen worden. “Nou, het was perfect op maat, met de dieptes van de kasten aangepast aan de schuine hoek.” Gré. “Uiteindelijk staan er drie hoge kasten, strak tot aan het plafond. De indeling is precies zoals we graag willen, die hebben we zelf kunnen samenstellen. We hadden behoefte aan een kast waarin we zoveel mogelijk spullen kunnen opruimen en dat is gelukt.”

Gré is vooral in haar nopjes met de hydraulische ‘lift’ achter één van de kastdeuren. “Hiermee kan ik de bovenste kledingroede met colbertjes naar me toetrekken. Heel bijzonder: zo benut je de gehele kastruimte en kun je overal toch goed bij. Zo kregen we allerlei leuke ideeën aangereikt. Naast de hoge kasten kozen we ook voor een ladekast. De eigenaar suggereerde voor de bovenkant daarvan hetzelfde materiaal te gebruiken als de kastdeuren. Dat maakt er een heel mooi geheel van.”

Service

Het leveren van de kasten nam wat tijd in beslag. “Dat had Morgana vooraf ook aangegeven. Het plaatsten ging uiteindelijk heel vlot. De jongens die het ontwerp kwamen monteren hadden zoiets nog nooit gezien. Maar het staat allemaal heel strak, precies tot het plafond en het probleem met de schuine hoek was goed opgelost,” zegt Gré. Martin: “Tijdens het monteren liep de binnenkant van één van de deuren een heel minieme beschadiging op. Eigenlijk geen probleem, maar toch is dat keurig opgelost met een heel nieuw paneel.”

Opvallend bij Morgana is het gevoel van gastvrijheid, vindt Gré. “Ze zijn heel opmerkzaam. Dat zie je niet overal.” Martin: “De kracht van Morgana zit in de persoonlijke aandacht. Ze stellen veel vragen: wat je zoekt, wat je wensen zijn, wat je leuk vindt en wat bij je huis past. Je hebt maar met één of twee mensen te maken en dat maakt het heel persoonlijk. Je wordt als klant echt gezien. Bijzonder vonden we ook de slaapunit die we in de winkel zagen. Je kunt daar een slaaptest doen. Als we ooit een nieuw bed nodig hebben, zullen we daarvoor zeker naar Morgana gaan.”
Gré en Matrin Westerhof