Als je een kast gaat kopen is een goede voorbereiding het halve werk. Hierbij een aantal handige tips zodat je goed beslagen ten ijs komt!

Wat zijn de maten?

Een kast koop je voor een specifieke plek in huis. Het is dus van belang dat je de maten weet van de plek waar je de nieuwe kast wilt plaatsen. Wil je een vergelijkbare kast die de oude vervangt? Neem dan de maten van je huidige kast op. Vergeet ook niet de maten op te nemen van schuine wanden en denk er aan dat je plekken van bijvoorbeeld stopcontacten, ramen, deuren en koven ook inzichtelijk hebt.

Wat wil je kwijt in de kast?

Waar ga je de nieuwe kast voor gebruiken? Wordt het een kledingkast, een linnenkast, een boekenkast, een tv-kast , een kast voor speelgoed of een combinatie? Of: waar gebruik je je huidige kast voor? Misschien is die qua ruimte prima voor al je kleding, maar zou je ook graag willen dat je schoenen erin opgeborgen kunnen worden? Niks is te gek, overal is een handige opbergoplossing voor te vinden. Waarbij we graag standaard en maatoplossingen combineren om zo de meest persoonlijke en betaalbare kast aan te kunnen bieden.

Welke kleuren heeft de kamer?

Het is natuurlijk fijn als de kast qua kleur en sfeer bij het overige meubilair van de kamer past. Zet op papier wat er nog meer in de kamer staat en welke kleuren en sfeer dat heeft. Is er een vloer, andere kast of kleur in de kamer waar rekening mee gehouden moet worden? Uit wat voor type materiaal bestaan de andere elementen? Bedenk ook of schuifdeuren, zweefdeuren of draaideuren het beste passen. En kun je een spiegeldeur gebruiken?

Neem de tijd!

Neem ruim de tijd voor een bezoek aan de winkel. Er zijn zoveel mogelijkheden qua stijl en indeling! Wil je zeker weten dat de kastenspecialist ook alle tijd voor jou heeft? Maak dan een afspraak in een van onze winkels. Met behulp van een speciaal 3D tekenprogramma laten we je zien hoe de kast van jouw voorkeur er bij jou thuis uit zou zien.

Inmeet afspraak aan huis

Wil je liever een inmeet afspraak aan huis? Dat kan ook. Onze specialisten komen vrijblijvend alle maten opnemen en zullen aan de hand daarvan een offerte uitbrengen.